Courgetteschotel

home > vegetarische-gerechten > Courgetteschotel

Was de courgettes, snijd de kapjes eraf en rasp ze in een vergiet. Strooi er zout over en laat de courgetterasp 10 min. zo staan om het vocht aan de groente te onttrekken. Knijp de rasp vervolgens uit tot ze helemaal droog is. Vet een grote ovenvaste schaal licht in met boter. Verhit de boter in een koekenpan (pas op dat de boter niet aankoekt), en bak de courgettes tot ze zacht geworden zijn (3-4 min.). Klop de eieren los en meng ze met de geraspte kaas, de fijngesnipperde ui, de uitgeperste knoflook, de fijngehakte peterselie, de basilicum en de versgemalen zwarte peper. Doe de gebakken courgettes in de ovenvaste schaal en giet het kaasmengsel eroverheen. Strooi de Parmezaanse kaas erover en bak het geheel 25-30 min. op 180ºC. Het kaasmengsel moet nu gesmolten zijn. Neem de schotel uit de oven en snijd het gerecht in ruitvormige stukken. Je kunt het gerecht zowel warm als koud serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg courgettes, 1 theel. zout, 2 eetl. gesmolten boter, 4 eieren, 200 g geraspte Emmenthaler, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. peterselie, 1 theel. basilicum, ½ theel. zwarte peper, 40 g Parmezaanse kaas