Eieren in tomatensaus
home > vegetarische-gerechten > Eieren in tomatensaus
Kook de eieren in 10 min. hard. Pel de ui en knoflook en verwijder de zaadjes uit de peper. Hak de ui, knoflook en peper (in de keukenmachine) fijn en meng het gemberpoeder met de koriander en komijn erdoor. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de eieren en halveer ze. Verhit de olie in een wok en fruit het uimengsel zachtjes aan. Bak de tomaatblokjes 1 min. mee. Roer er dan de bruine suiker, de ketjap en 1 dl. water door. Breng het geheel aan de kook. Leg de eieren erin en laat ze 5 tot 8 min. heel zachtjes sudderen. Serveer hierbij mihoen.
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren, 1 ui, 1 grote teen knoflook, 1 rode peper, 1 theel. gemberpoeder ( djahé), 1 theel. gemalen koriander (ketoembar), ½ theel. gemalen komijn (djinten), 4 tomaten, 2 eetl. olie, 1 eetl. bruine suiker, 2 eetl. ketjap manis