Exotische rijst

home > vegetarische-gerechten > Exotische rijst

Kook de rijst bijna gaar in water met iets zout. Stort het vervolgens op een zeef, spoel het af onder de koude kraan en laat het zeer goed uitlekken. Doe het weer terug in de pan en roer er een klontje boter en een paar druppels tabasco door. Was de aubergine en de tomaten en snijd ze respectievelijk in reepjes en in partjes. Bedruppel de aubergine meteen met citroensap, om verkleuren tegen te gaan. Laat de boontjes uit blik uitlekken en week de rozijnen even in een kommetje lauw water. Pel de uitjes. Verhit de boter in een pan en laat dit uitbruisen. Leg de reepjes aubergine in de pan en laat deze onder voortdurend roeren garen, maar niet bruin worden. Neem de reepjes nu uit de pan en houd ze warm. Warm de boontjes even op in een beetje water en doe dan de rijst in de koekenpan. Bak het ca 3 min., ook de rijst moet mooi wit blijven, en roer er dan heel voorzichtig de hele uitjes, de warme boontjes, de reepjes aubergine en de partjes tomaat door. Stort het geheel nu op een schaal en verdeel er de gewelde rozijnen en dadels over. Serveer deze exotische rijst met een frisse groene salade met vruchten.





Ingrediënten voor 4 personen

600 g rijst, 5 bosuitjes, een niet te grote aubergine, 10 dadels, 25 g boontjes, 2 tomaten, een kopje grote zwarte rozijnen, zout, peper, tabasco, citroensap, 50 g boter