Gegrilde aubergine
home > vegetarische-gerechten > Gegrilde aubergine
Snijd de uiteinden van de aubergines. Snijd de aubergines in plakken van anderhalve cm dik. Bestrooi de plakken met zout en laat ze een half uur staan. Snijd de bollen mozzarella in plakken. Snijd de tomaten in plakken. Verwarm de oven voor op 200º C. Druk het vocht uit de aubergineplakken. Smeer de plakken met een kwastje dun in met olijfolie. Grill de plakken aubergine in de oven of op een grillpan aan beide kanten. Het vruchtvlees van de aubergines dient gaar te zijn. Reken op ongeveer 5 min. per kant. Pas op voor aanbranden. Smeer bodem en zijkanten van een vuurvaste schaal in met olijfolie. Leg hierop een laag van plakken tomaat die met een beetje zout worden bestrooid. Deze laag wordt toegedekt met plakken mozzarella. Besprenkel de mozzarella met olijfolie. Strooi er oregano over. zet de schaal circa 5 min. in de oven. Dien op als de mozzarella begint te smelten. Kook de couscous gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Ingrediënten voor 4 personen
2 aubergines, 2 theel. zout, 2 bollen mozzarella, 3 vleestomaten, olijfolie, 400 g couscous, 2 theel. oregano