Gegrilde gevulde tomaten
home > vegetarische-gerechten > Gegrilde gevulde tomaten
Snijd een dun kapje van de onderkant van de tomaten. Snijd het kapje van de bovenkant en hol de tomaten met behulp van een lepel uit. Meng de Italiaanse kruiden door de broodkruimels of door de paneermeel. Roer de kaas, samen met de helft van het broodkruim- of paneermeelmengsel en de peterselie door elkaar. Voeg tijdens het roeren een beetje olijfolie toe. Vul de tomaten met dit mengsel. Dek de vulling af met een laagje broodkruim of paneermeel. Bedruppel deze laag met een klein beetje olijfolie. Zet de schaal onder de grill in de oven. Zodra het broodkruim of paneermeel lichtbruin en knapperig is kan dit gerecht worden geserveerd.
Ingrediënten voor 4 personen
4 grote vleestomaten, 4 eetl. broodkruimels of paneermeel, 1 eetl. Italiaanse kruiden (vers of diepvries), 4 eetl. geraspte belegen kaas, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 1 eetl. olijfolie