Gemberbloemkool

home > vegetarische-gerechten > Gemberbloemkool

Rasp de verse gemberwortel en pers de citroen uit. Verdeel de bloemkool in roosjes, halveer de groene pepers en snipper de ui. Verhit de olie in een wok of een pan met dikke bodem en bak hierin 2-3 min. de ui, de geraspte gember en de gehalveerde pepers. Voeg de bloemkoolroosjes en het zout toe en roer het geheel goed door elkaar. Dek de pan af en laat de inhoud 5-6 min. op een laag vuurtje stoven. Hak de korianderblaadjes fijn en voeg ze toe. Laat het geheel nog 2-3 min. stoven, tot de bloemkoolroosjes beetgaar zijn. Besprenkel ze met het citroensap en roer het gerecht nog even goed. Dien de gemberbloemkool meteen op met rijst of pittabrood.





Ingrediënten voor 4 personen

1 bloemkool, 1 ui, 2,5 cm. gemberwortel, 3 eetl. olie, 2 groene pepers, 2 takjes groene koriander, 1 citroen, zout