Gevulde champignons

home > vegetarische-gerechten > Gevulde champignons

Snipper de ui en fruit deze in de hete olie. Voeg de uitgeknepen knoflook en de geraspte gemberwortel toe. Bak het geheel 1 min. Vermeng het vervolgens met de aardappelpuree. Breng het geheel op smaak met zout, versgemalen zwarte peper, citroensap en fijngehakte bieslook en peterselie. Roer het geheel goed. Trek de stelen van de champignons af en vul de holten met de aardappelvulling. Doe er wat geraspte cheddar bovenop en bestrijk de champignons met olie. Bak ze 10 min. in een matig hete oven op 190ºC tot de kaas bruin geworden is. Neem ze uit de oven en serveer deze gevulde champignons op een bedje van sla.





Ingrediënten voor 4 personen

24 grote champignons, 1 uitje, 2 theel. olie, 1 cm. gemberwortel, 2 teentjes knoflook, 225 g aardappelpuree, zout, zwarte peper, 1 eetl. citroensap, wat bieslook, peterselie, 175 g geraspte cheddar, olie