Gevulde courgette

home > vegetarische-gerechten > Gevulde courgette

Pel de uien en snipper ze fijn. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit de uisnippers 2 min. Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Voeg de blokjes toe aan de gebakken ui en bak deze al roerend 3-4 min. Pers de knoflook uit en voeg de geperste knoflook samen met de gember, chili-, kurkuma- en garam masalapoeder toe. Roer het geheel goed door elkaar en doe er de erwten, de in stukjes gesneden tomaten, het zout, de versgemalen zwarte en de in stukjes gesneden groene peper bij. Dek de kom af en laat het geheel 6-8 min. bakken, tot de aardappels gaar zijn. Voeg nu het citroensap toe. en snijd van de uiteinden van de courgette een schijfje af. Schep het vruchtvlees er met een lepel uit en laat een schil van 2 cm. dik over. Vul de uitgeholde courgette met de vulling. Leg de gevulde courgette op een rechthoekig stuk aluminiumfolie en bestrijk de vrucht met de gesmolten boter. Bestrooi de groente met zout en versgemalen zwarte peper. Wikkel de courgette in een stuk folie en bak het 40-45 min. in een matig hete oven op 180ºC. Vouw de folie af en toe open en bestrijk de courgette met het sap. Dien de gevulde courgette bijvoorbeeld op met gekruide rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

1 courgette, 3 eetl. olie, 2 uien, 450 g aardappels, 1 theel. gemberwortel, 1 teentje knoflook, 1 theel. chilipoeder, ½ theel. kurkumapoeder, 1 theel. garam masalapoeder, 100 g doperwten, 4 tomaten, ½ theel. zout, ½ theel. zwarte peper, 1 groene peper, 2 theel. gesmolten boter