Italiaanse bloemkool
home > vegetarische-gerechten > Italiaanse bloemkool
Maak de bloemkool schoon en verwijder de stronk. Kook de groente gaar in weinig water met zout. Hak de sjalotjes fijn en snijd de gewassen champignons in plakjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uisnippers en de champignons. Strooi de bloem erover en roer het geheel goed door elkaar. Warm de bouillon even op en giet deze onder voortdurend roeren in de pan. Roer er nu de tomatenpuree door en laat het geheel 5 min. doorkoken. Schenk de witte wijn erbij en strooi de geraspte kaas en de fijngehakte peterselie erbij. Breng het geheel op smaak met zwarte peper en zout. Wanneer de bloemkool gaar is, haal dan de groente met een schuimspaan uit de pan. Laat de groente goed uitlekken. Leg de bloemkool op een verwarmde schaal en giet de saus erover. Dien de bloemkool meteen op. Lekker met aardappelschijven en Amerikaanse komkommer.
Ingrediënten voor 4 personen
1,5 kg bloemkool, zout, water
voor de saus:
2 eetl. olijfolie, 2 sjalotjes, 125 g champignons, 20 g bloem, 1/8 l. groentebouillon, 2 eetl. tomatenpuree, 1 glas witte wijn, 50 g kaas, peterselie, zout, zwarte peper