Kroketten
home > vegetarische-gerechten > Kroketten
Was de linzen 3-4 keer. Giet ze af en doe ze met 4 dl schoon water in een pan. Kook de linzen tot ze zacht zijn geworden en bijna al het water hebben geabsorbeerd. Neem de pan van het vuur en laat de linzen goed afkoelen. Vermeng de gekookte linzen met de geraspte kaas, de gesnipperde ui, de losgeklopte eieren, het broodkruim, de kruiden, zout, peper en het citroensap. Roer het geheel goed door elkaar en vorm er met een beetje vochtige handen kroketten van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kroketten in 4-5 min. goudbruin. Laat ze drogen op een stukje keukenpapier en serveer ze vervolgens direct met Franse mosterd.
Ingrediënten voor 4 personen
175 g rode linzen, 4 dl water, 100 g geraspte kaas, 1 ui, 2 eieren, 50 g vers broodkruim, 1 theel. gemengde droge kruiden, 1 eetl. citroensap, zout, ½ theel. zwarte peper, olie