Lintmacaroni met erwten in de oven
home > vegetarische-gerechten > Lintmacaroni met erwten in de oven
Doe het water in een pan en laat het met iets zout aan de kook komen. Doe er de lintmacaroni in en zorg ervoor dat deze precies gaar wordt. Kook de diepvriesdoperwten gaar in een andere pan. Hak de ui en fruit deze 3 min. in de hete boter. Was de champignons, snijd ze in plakjes en blancheer ze even in weinig water met iets zout. Laat ze afkoelen en voeg ze samen met de doperwten aan de gefruite ui toe. Vermeng het geheel goed. Stort de macaroni op een zeef en laat het deeg schrikken onder de koude kraan. Vermeng de macaroni vervolgens met het erwtenmengsel. Vet een ovenschaal in met een beetje boter en doe hier de macaroni-doperwten in. Klop de eieren los met de yoghurt, het zout, de versgemalen witte peper en de nootmuskaat en giet dit alles over het gerecht in de schaal. Zet het geheel 15 min. in een voorverwarmde oven op 180º C. Neem het gerecht uit de oven en dien het meteen op met een tomaten-paprikasalade.
Ingrediënten voor 4 personen
2 l water, zout, 250 g lintmacaroni, 300 g diepvriesdoperwten, 80 g uien, 40 g boter, 220 g champignons, 4 eieren, 175 g yoghurt, witte peper, nootmuskaat