Pastasalade

home > vegetarische-gerechten > Pastasalade

Men kan voor dit gerecht bonen uit blik gebruiken. Als je de bonen zelf wil koken dienen de bonen eerst een nacht in de week te staan. Kook de macaroni. Was en halveer de paprika, en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes van ongeveer 2,5 cm. Ontpit de olijven en halveer ze. Hak de gewassen peterselie fijn. Doe de bonen, de pasta, de paprika, de olijven, de kappertjes en de peterselie bij elkaar in een grote kom en roer alles door elkaar. Hak de blaadjes basilicum fijn. Maal de zwarte peper en snijd de teentjes knoflook in kleine stukjes. Doe de peper en de knoflook met de olijfolie en het citroensap in een kommetje en roer alles goed door elkaar. Voeg dit mengsel bij de salade en schud haar voorzichtig. Schep de pastasalade in het midden van de schaal, was de andijvieblaadjes en leg ze rond de salade op de schaal.





Ingrediënten voor 4 personen

450 g bruine bonen, 350 g schelp- of spiraalmacaroni, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 25 zwarte olijven, 1 eetl. kappertjes, peterselie, 1 kropje krulandijvie
Vinaigrette:
2 dl olijfolie, 3 eetl. citroensap, 2 theel. basilicum, zout, ¼ theel. zwarte peper, 2 teentjes knoflook