Preisalade
home > vegetarische-gerechten > Preisalade
Snijd de prei in hele dunne ringen en was deze in ruim koud water. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Houd de tomaten ca. 10 sec. in kokend water en verwijder het velletje. Verwijder de pitjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Kook de eieren hard in 10 min. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze vervolgens. Hak de eieren fijn en doe ze samen met de andere ingredieënten in een kom. Doe de yoghurt met het citroensap, de olie en de mosterd in een kom en roer alles goed door elkaar. Breng het op smaak met versgemalen peper en zout. Hak de peterselie fijn en roer het kruid door de saus. Giet de saus over de ingredieënten en schep alles luchtig door elkaar. Dek de kom af met een deksel of bord en zet de salade 30 min. in de koelkast. Deze salade opdienen met stokbrood en kruidenboter of kriel-aardappeltjes bestrooid met peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
300 g prei, 250 g tomaten, 4 eieren, ¼ l. yoghurt, sap van 1 citroen, 1 eetl. olie, ½ theel. mosterd, zout, versgemalen witte peper, verse peterselie