Ratatouille
home > vegetarische-gerechten > Ratatouille
Pel de uien en de sjalotjes en snijd ze in dunne schijfjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd hem in stukjes. Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees vervolgens in reepjes. Onvel de tomaten in kokend water en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verhit de olie en leg alle ingredieënten laag voor laag in de olie. Kruid elke laag met wat zout, peper, tijm, basilicum, knoflook en leg het laurierblaadje bovenop de laatste laag. Sluit de pan goed af en laat de inhoud op een niet al te hoog vuur in 30 min. gaar smoren. Beweeg de pan zo nu en dan om aanbranden te voorkomen. Niet roeren. Snijd de met paprika gevulde olijven in plakjes en verdeel deze over de ratatouille. Dien het gerecht meteen op of serveer het koud met gekookte aardappels of witte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g bleekselderij, 2 uien, 3 sjalotten, 3 rode paprika’s, 3 groene paprika’s, 500 g tomaten, 5 eetl.olie, zout, cayennepeper, tijm, basilicum, 1 teentje knoflook, 1 laurierblaadje, 4 met paprika gevulde olijven