Rode kool- vruchtensalade

home > vegetarische-gerechten > Rode kool- vruchtensalade

Pers de halve citroen en één van de sinaasappels uit. Kraak de walnoten en verdeel ze in helften. Was en schaaf de rode kool. Blancheer de kool enkele min. in kokend water met een beetje zout. Giet de kool vervolgens af, stort de groente op een zeef en laat haar goed uitlekken. Pel en snipper het uitje, roer het door de rode kool en breng het geheel op smaak met zout en versgemalen witte peper. Maak de vruchten schoon en verwijder het witte velletje van de sinaasappel. Verdeel het fruit in kleine stukjes en verwijder de sinaasappelpitjes. Snipper de appel en snijd de banaan in plakjes. Meng de vruchten door de kool en giet het citroen- en sinaasappelsap erover. Wel de rozijnen in een kommetje warm water, laat ze uitlekken en voeg ze aan de salade toe. Meng de olie met de honing en voeg dit toe. Verwijder het velletje van de walnoten en leg ze als garnering op de salade. Dien deze heerlijke frisse salade op met een luchtige aardappelpuree.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g rode kool, 1 uitje, 2 sinaasappels, 1 appel, 1 banaan, ½ citroen, 50 g rozijnen, 1 eetl. honing, 4 eetl. olie, 6 walnoten, wat witte peper