Spaghetti met tomaat-basilicumsaus
home > vegetarische-gerechten > Spaghetti met tomaat-basilicumsaus
Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. Tomaten schoonmaken en in stukken snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In braadpan ui en knoflook in 2 eetl. olie zachtjes verhitten. Tomaten toevoegen en ca. 2 min. meebakken. Azijn toevoegen en onafgedekt ca. 15 min. laten sudderen. Feta laten uitlekken. Op laatste moment basilicum toevoegen. Tomatensaus op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti over vier borden verdelen. Saus erop scheppen en besprenkelen met rest van olie. Spaghettischotel bestrooien met feta.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g spaghetti, 750 g tomaten, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamicoazijn, 200 g fetablokjes (kaas), 25 g basilicum, zout, peper