Spinazie-champignonlasagne

home > vegetarische-gerechten > Spinazie-champignonlasagne

Hak de spinazie grof. Kook of stoom hem gaar; afgieten. Meng ricotta en cheddar. Verhit olie in een koekenpan. Voeg ui en knoflook toe; bak de ui glazig. Voeg de kidneybonen en champignons toe en bak ze 2 min. Voeg niet uitgelekte, gepureerde tomaten en tomatenpuree toe; aan de kook brengen. Temper het vuur en laat 5 min. sudderen tot de saus begint in te dikken. Roer basilicum erdoor. Leg eenvijfde deel van de vellen lasagne in een grote ovenschaal; schep de helft van de spinazie erover. Leg weer eenvijfde lasagne erover met de helft van het hammengsel en weer eenvijfde lasagne erop. Herhaal dit met de andere ingrediënten. Strooi parmezaanse kaas erover. Afgedekt 30 min. in de oven op (180ºC.) bakken. Haal deksel eraf en bak nog 10 min. of tot de lasagne gaar is.





Ingrediënten voor 4 personen

16 grote blaadjes spinazie, 200 g ricotta, ½ kop geraspte cheddar, 2 eetl. olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 blikken van 310 g uitgelekte kidneybonen, fijngehakt, 300 g champignons, fijngehakt, 1 blik (425 g) tomaten, 1½ kop tomatenpuree, ¼ kop fijngehakt basilicum, 250 g vellen lasagne, 1/3 kop geraspte parmezaanse kaas