Uien-tomatensoep met port

home > vegetarische-gerechten > Uien-tomatensoep met port

Pel de uien en snijd ze in ringen. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukken. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de uien en de knoflook glazig. Schep de tomaten erbij en roerbak 3 min. Giet de bouillon en port erbij en roer de tijm erdoor. Kook zachtjes 15 min. Serveer de soep in grote kommen. Leg een sneedje brood op de bodem en giet de soep erop.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g uien, 3 tomaten, 3 teentjes knoflook, 3 eetl. olijfolie, 1 l groente- of kruidenbouillon (van tablet of uit pot), 1 dl rode port, 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd, 4 sneedjes (bruin) stokbrood