Weense linzen
home > vegetarische-gerechten > Weense linzen
Zet de linzen van te voren een nacht in de week. Kook ze de dag van bereiding gaar in het licht gezouten weekwater. Stort ze ver volgens op een zeef en laat ze goed uitlekken. Vang het kookvocht op en bewaar dit in een schal. Snipper het uitje en pers het teentje knoflook uit. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers en de knoflook goudgeel. Strooi de bloem erbij, vermeng alles goed met elkaar en roer er een gladde saus van met een halve liter van het opgevangen kookvocht. Breng de Weense linzen op smaak met een scheutje azijn, versgemalen witte peper en zout. Warm het gerecht nog even door en dien het meteen op met een groene salade en gevulde tomaten.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g linzen, 30 g bloem, 30 g boter, 1 ui, azijn, witte peper, zout, 1 teentje knoflook