Kaasgehaktballen
home > vlees > Kaasgehaktballen
Snijd de korstjes van het brood. Snijd het brood in stukjes en meng ze met de melk en het ei. Snijd de kaas in piepkleine blokjes. Doe het gehakt in een kom. Meng het heel goed met het broodmengsel, de gehaktkruiden, 1 eetl. mosterd en de blokjes kaas. Maak de handen nat en draai van het gehakt 4 ronde ballen. Smelt de boter in een braadpan op een laag vuur. Zet het vuur hoog als de boter bijna is gesmolten. Blijf er even bij en leg de gehaktballen in de pan zodra de boter mooi bruin wordt. Bak ze op een hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en braad de gehaktballen in 15-20 min. gaar. Keer ze geregeld. Voeg een eetl. mosterd en een kopje heet water toe als de gehaktballen gaar zijn en breng de jus aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
Ingrediënten voor 4 personen
3 sneetjes witbrood, 3 eetl. melk, 1 ei, 100 g oude kaas (stukje), 500 g gehakt, 1½ eetl. gehaktkruiden, 2 eetl. mosterd, ½ pakje boter, zout, peper