Kalfsschnitzel Holstein
home > vlees > Kalfsschnitzel Holstein
Kruid de kalfslapjes lichtjes met zout en peper en haal ze door de bloem. Verhit de boterolie in een pan en braad daarin de schnitzels langs beide kanten lichtbruin in 2-3 min. Houd ze warm op een schotel. Smelt 1 eetl. boter in de zelfde pan en bak daarin 4 spiegeleieren. Leg ze voorzichtig op het vlees. Snijd de ansjovisfilets overlangs in repen en garneer hiermee, samen met de kappertjes, de eieren. Rooster het brood, snijd het in driehoekjes en besmeer ze dun met de resterende boter. Beleg ze afwisselend met zalm, sardienen, uiringen en kaviaar. Leg de toasts op een schotel en serveer ze bij de schnitzels.
Ingrediënten voor 4 personen
4 kalfsschnitzels van ca. 150 g, zout, versgemalen peper, 2 eetl. bloem, 4 eetl. boterolie, 2 eetl. boter, 4 eieren, 4 ansjovisfilets, 1 eetl. kappertjes, 4 sneetjes toastbrood, 4 plakjes gerookte zalm, 4 sardientjes in olie, 1 kleine ui in ringen, 1 klein bokaaltje kaviaar (namaak) (30 g)