Kalfsschnitzel met spek en salie
home > vlees > Kalfsschnitzel met spek en salie
Peper de kalfslapjes lichtjes en beleg ze met een plakje hamspek en een blaadje salie. Prik vast met een houten spiesje. Braad de schnitzels eerst langs de spekzijde ongeveer 2 min. aan in hete boterolie. Keer ze om en braad ze langs de andere kant ook 2 min. Strooi er een beetje zout over. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Haal de spiesjes eruit. Kook de braadjus met wijn los. Voeg vleesextract toe en laat dit nog 1 tot 2 min. inkoken. Breng de saus op smaak. Giet de saus over de schnitzels en serveer ze heet. Lekker met gekookte aardappelen.
Ingrediënten voor 4 personen
4 kleine kalfsschnitzels ca. 100 g, versgemalen peper, 4 blaadjes salie, 4 plakjes hamspek, 2 eetl. boterolie, zout, 5 eetl. witte wijn, 1 mespuntje vleesextract