Schnitzel op Tiroolse wijze
home > vlees > Schnitzel op Tiroolse wijze
Klop de schnitzels plat en kruid ze met zout en peper. Pers de knoflook en wrijf er de schnitzels mee in. Braad ze vervolgens flink aan in hete boterolie. Giet er de fond over en laat ze verder zacht stoven. Haal de schnitzels na ongeveer ¼ uur uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en houd ze warm. Maak een papje van de bloem en de zure room en bind de jus. Voeg hieraan fijne sliertjes citroenschil en fijngehakte kappertjes bij. Laat ze kort meestoven.
Ingrediënten voor 4 personen
2 varkensschnitzels van 150 g, 1 teentje knoflook, zout, versgemalen peper, 20 g boterolie, 1/8 l bruine fond (bokaal), 100 g zure room, 1 eetl. bloem, schil van ½ citroen, 1 theel. kappertjes