Ingelegde citroenen uit Marokko
home > vruchten > Ingelegde citroenen uit Marokko
Strooi 2 theel. grof zeezout in een schone pot. Snijd een groot aantal (zoveel als er in de pot passen) onbehandelde, liefst biologische citroenen boven een kom (om het sap op te vangen) in de lengte bijna doormidden. De helften moeten wel aan elkaar blijven zitten. Verwijder de pitjes en schep 1 eetl. grof zeezout op het snijvlak van de citroenen. Knijp de citroenen weer dicht en leg ze in de schone pot. Druk ze stevig aan en vul zo de hele pot met citroenen. Schenk het sap van 1 citroen in de pot en strooi nog wat zout over de citroenen. Bedek de citroenen met kokend water en laat de pot 3-4 weken op kamertemperatuur staan alvorens de citroenen te gebruiken. In de koelkast kunnen deze citroenen ongeveer 4 maanden bewaard worden. Meestal wordt vóór gebruik het vruchtvlees uit deze ingelegde citroenen gesneden en wordt alleen de schil gebruikt. Maar je kan ook de hele citroen, in stukjes gesneden, gebruiken.
Ingrediënten voor 4 personen
een aantal citroenen, 2 theel. grof zeezout, 1½ eetl. grof zeezout, kokend water, inmaak pot