Kip in roomsaus

home > wild-en-gevogelte > Kip in roomsaus

Bak de kip in circa 5 min. rondom bruin in de boter. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 5 min. mee. Strooi zout, peper, een snufje cayennepeper en de tijm over de kip en schenk ook de calvados erover als je deze gebruikt. Verwarm de calvados en steek de alcoholdampen aan. (let op! zet de afzuigkap uit.) Bak de kip in circa 20 min. op zacht vuur. Voeg de bouillon en crème fraîche toe en laat het gerecht nog 10 min. sudderen. Breng het op smaak met zout, peper en dragon. Serveer er eventueel gekookte krielaardappelen bij en waterkers.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kip van ca. 1400 g in 8 stukken, 50 g boter, 3 sjalotjes fijngesneden, zout, peper, cayennepeper, ½ theel. tijmblaadjes, ½ dl calvados (eventueel), 1 dl kippenbouillon, 1½ dl crème fraîche, 1 eetl. fijngesneden dragon