Kip met citroen
home > wild-en-gevogelte > Kip met citroen
Verwarm de oven voor op 180º C. Snijd het overtollige vet van de kip, spoel de binnenkant met water schoon en dep droog met keukenpapier. Meng de citroen met de lente-uitjes, gehakte tijm, knoflook en wat peper in een kom. Vul de kip met het mengsel. Buig de vleugels terug en stop ze achter het lijfje. Bind de poten met touw samen. Doe de kip in een bakblik op een rooster, borsel de kip met olijfolie en leg de tijm erop. Bedek de borst met overlappende plakken ham. Bedek de kip met aluminiumfolie en braad haar 1½ uur of totdat zij door en door gaar is. Haal de folie eraf en braad haar nog eens 15 min. Laat de kip 15 min. op een warme plek rusten, voordat je haar aansnijdt. Verwijder de vulling voor het serveren. Lekker met opgebakken aardappeltjes en een frisse salade.
Ingrediënten voor 4 personen
1½ kg kip, 2 citoenen, grof gehakt, 4 lente-uitjes, gehakt, 2 eetl. verse citroentijm, gehakt, 2 tenen knoflook, gehakt, 1 eetl. olijfolie, 6 sprietjes verse citroentijm, 4 plakken ham, dungesneden, versgemalen zwarte peper