Kip op z'n Indisch
home > wild-en-gevogelte > Kip op z'n Indisch
Verwarm de boter en de olie in een stoofpan op een laag vuur. Bak er, als het mengsel goed warm is, de in dunne plakjes gesneden ui met het pijpje kaneel en de peperkorrels in. Voeg als de uien glazig zijn, er de andere kruiden bij, gember, fijn gehakte knoflook, piment, paprikapoeder en koriander en laat al roerend 2 á 3 min. stoven. Voeg er de stukken kip bij en keer ze om tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn. Roer de geplette All-Bran granen door het mengsel, en daarna de soja. Breng alles op smaak met zout, zet het deksel op de pan en laat op een laag vuur 30 á 40 min. stoven. Lekker met witte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kip in stukken gesneden van ± 1500 g, 100 g boter, 80 g geplette All-Bran granen, 2 eetl. olie, 4 dikke uien, 2 teentjes knoflook, 0,5 l. soja-drank, 1 eetl. gehakte koriander, 1 theel. paprikapoeder, ½ theel. piment, 10 g vers gehakte gember, 1 pijpje kaneel, 10 peperkorrels, zout