Kipovenschotel

home > wild-en-gevogelte > Kipovenschotel

Verwarm de oven voor op 200ºC. Verwijder overtollig vet en zeen van de kip. Smelt de boter in een braadpan en braad de kip op hoog vuur 10 min. of totdat ze bruin en gaar is. Haal de kip uit de pan, doe ui en selderij erin, fruit deze 5 min. totdat ze zacht zijn en roer de bloem erdoor. Haal de pan van het vuur en giet er langzaam de bouillon en de melk bij. Zet het terug op het vuur tot het kookt en indikt. Snijd de kip in blokjes en doe ze met de ham, mosterd en peterselie in de pan, meng goed en breng het op smaak met wat peper en zout. Roer de eieren erdoor. Schep het mengsel in ruime, ondiepe ovenvaste schaal. Leg een laag aardappelschijfjes over de kip, bestrijk ze met gesmolten boter en bestrooi ze licht met paprikapoeder.Bak ze 40-50 min. totdat de aardappelschijfjes krokant en goudkleurig zijn.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g kipfilets, 30 g boter, 1 ui gehakt, 2 selderijstengels gehakt, 2 eetl. bloem, 250 ml kippenbouillon, 185 ml melk, 125 g achterham dun gesneden, 2 theel. grove mosterd, 2 eetl. verse peterselie, 3 hardgekookte eieren in vieren gesneden, 3 aardappels geschild en in dunne plakjes gesneden, 15 g boter gesmolten, peper, zout, paprikapoeder ter garnering