Kipquiche
home > wild-en-gevogelte > Kipquiche
Verwarm de oven voor op 200º C. Kneed boter en roomkaas door de bloem, totdat het mengsel op brood-kruimels lijkt. Voeg de helft van de eieren en genoeg water toe, zodat de massa bij elkaar blijft. Leg het deeg bij elkaar op een met bloem bestrooid oppervlak, dek het af met plasticfolie en laat het zo’n 30 min. afkoelen. Doe prei en knoflook in een pan met hete olie en fruit deze al roerend 5 min., of totdat ze zacht zijn. Voeg wortel, selderij, doperwten en 250 ml bouillon toe en laat 5 min. pruttelen, of totdat de groenten zacht zijn. Meng de extra bloem door de resterende bouillon en doe het in de pan. Roer tot dat het mengsel kookt en indikt. Haal het van het vuur en voeg de zure room toe; laat het afkoelen. Doe de kip erbij. Snijd het deeg in twee en rol de helft op een met bloem bestrooid oppervlak uit tot een cirkel van 30 cm. Leg het deeg op een licht ingevette bakplaat en spreid de gekoelde vulling erover uit tot 2 cm binnen de rand. Maak van het resterende deeg een cirkel van 32 cm, bestrijk het met het resterende geklopte ei en leg het over de vulling. Vouw en knijp de randen dicht. Bestrooi met bloem en maak een kleine inkeping in de bovenkant. Bak de quiche 35-40 min., totdat hij goudbruin is (leg er losjes aluminiumfolie over als hij te hard bruin wordt).
Ingrediënten voor 4 personen
90 g boter, gehakt, 60 g roomkaas, gehakt, 250 g bloem, 2 eieren, luchtig geklopt, 60 ml water, 2 eetl. olie, 1 prei, gehakt, 2 tenen knoflook, geperst, 2 wortels, doormidden en in schijfjes, 1 selderij, gehakt, 155 g diepvries-doperwten, ontdooid, 450 ml kippenbouillon, 2 eetl. extra bloem, 300 g zure room, 1 grote kip, gebraden, zonder been en vel, in lange reepjes