Kokoskip
home > wild-en-gevogelte > Kokoskip
Verwarm de oven voor op 180º C. Strooi de bloem op een vel vetvrij papier en haal de kip door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een braadpan en braad de kippenborsten in kleine hoeveelheden aan, totdat ze aan alle kanten bruin zijn en doe ze in een ondiepe, ovenvaste schaal. Doe ui en pepertje in de pan en fruit ze op matig vuur totdat ze zacht zijn. Roer er de kokos, mangochutney en juist genoeg kurkuma door om de saus goed te kleuren. Haal de pan van het vuur en roer er voorzichtig koriander, geraspte citroenschil en citroensap door. Giet de saus over de kip. Doe het deksel erop en kook het ongeveer 35 min., totdat de kip gaar is. Giet af en toe saus over de kip. Serveer de kip met witte rijst. Let op: Gebruik de fijne kant van een groenten- of kaasrasp om de limoenschil te raspen.
Ingrediënten voor 4 personen
40 g gezeefde bloem, 4 kippenborsten (met been en vel), 2 eetl. olie, 1 ui, gehakt, 1 pepertje, fijngehakt, 250 ml kokosmelk, 3 eetl. mangochutney, mespuntje kurkuma (koenjit), 2 eetl. verse koriander, fijngehakt, 3 theel. citroenschil, geraspt (zie: Let op:), 2 eetl. citroensap