Marokkaanse kip
home > wild-en-gevogelte > Marokkaanse kip
Verwarm de oven voor op 180ºC. Steek de vleugels onder de kip en knip de kip in de lengte van de rug open met een keukenschaar. Trek de kip open en druk haar met je handen een beetje plat. Om de olijf-citroenvulling te maken meng je de gehakte citroen, de groene olijven, de pijnboompitten, de peterselie en de harissa in een kom. Maak het vel los van de kippenborst en- poten door je hand tussen vel en vlees te schuiven. Duw de vulling onder het vel en verspreid haar over de borst en de poten. Prik de poten vast aan het lijfje. Bestrijk de kip licht met olijolie. Meng de gemalen komijn en gemalen koriander en strooi deze over de kip. Leg de kip op een rooster op een bakplaat en braad haar een uur. Controleer of de kip gaar is door met een satéstokje in de kip te prikken. Als het sap dat eruit komt helder is, is de kip gaar. Als het sap roze is, braadt de kip dan nog 10 min. Controleren zolang als nodig is om te zien of de kip gaar is. Als de kip gaar is, haal haar uit de oven, laat haar 10 min. op een warme plaats rusten, voordat zij in stukken gesneden wordt. Serveer de kip met gestoomde couscous of saffraanrijst en een groene bladsalade.
Ingrediënten voor 4 personen
1½ kg kip, 3 theel. olijfolie, 1½ theel. gemalen komijn, 1½ theel. gemalen koriander
Olijf-citroenvulling:
2 eetl. citroen fijngehakt of gedroogde citroenschil, 50 g groene olijven zonder pit en fijngehakt, 40 g pijnboompitten, 2 eetl. verse bladpeterselie gehakt, 1 theel. harissa