Roergebakken sesamkip met prei

home > wild-en-gevogelte > Roergebakken sesamkip met prei

Zorg dat de wok gloeiend heet is, doe het sesamzaad erin en schroei de zaadjes totdat ze goudkleurig zijn. Haal de zaadjes uit de wok. Snijd overtollig vet en zeen van de kip. Verhit de wok opnieuw, doe de oliën erin en draai de wok rond tot hij helemaal met olie is bedekt. Roerbak de reepjes kip in 3 porties op hoog vuur, totdat ze juist gaar zijn (zorg dat de wok voor elke nieuwe portie goed heet blijft). Doe alle kip in de wok, voeg prei en knoflook toe en bak deze 2-3 min. mee, of totdat de prei zacht en goudkleurig is. Controleer of de kip gaar is: als dat niet zo is, leg dan een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat alles nog 2 min. stoven, of totdat de kip gaar is. Voeg sojasaus, sherry, suiker en sesamzaadjes toe en schud alles goed door elkaar. Breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en serveer het onmiddelijk.





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl. sesamzaad, 800 g kippenbouten, in diagonale reepjes, 1 eetl. olie, 2 theel. sesamolie, 1 prei, alleen het witte stuk, fijngesneden, 2 tenen knoflook, geperst, 2 eetl. sojasaus, 1 eetl. droge sherry, 1 theel. suiker, zout, versgemalen zwarte peper