Bonen-zuurkoolschotel

home > winterkost > Bonen-zuurkoolschotel

De bonen wassen, 12-24 uur weken, in het weekwater aan de kook brengen, ca. 20 min. laten koken. Het spek in stukjes snijden, de boter laten smelten, het vlees daarin rondom aanbraden, de bonen met het kookvocht, de zuurkool, toevoegen met peper en wat suiker op smaak brengen, aan de kook brengen, ca. 25 min. laten stoven. De preien schoonmaken, wassen, in reepjes snijden, de worteltjes schoonmaken, schrappen, in kleine reepjes snijden, in de pan doen, in ca. 15 min. gaar stoven. De bonen-zuurkoolschotel op smaak brengen met zout, bestrooien met paprikapoeder en gefruite uiringen. Lekker met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

150 g witte bonen, ½ koud water, 600 g varkensbuikspek, 30 g boter, 750 g zuurkool, ¼ l vleesbouillon, 2 preien, 200 g worteltjes, suiker, peper, zout, paprikapoeder, gefruite uiringen