Bretons husselpotje
home > winterkost > Bretons husselpotje
Wel de tutti frutti één nacht in ruim lauw water. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Giet de tutti frutti af en verwarm de tutti frutti met vers water en de bastardsuiker tot tegen het kookpunt. Maak de tutti frutti op smaak met peper en bind hem met aardappelmeel. Verhit intussen de olie in een wok of ruime braadpan en fruit de ui met de paprika en de knoflook al omscheppend in ca. 5 min. lichtbruin. Schuif de groenten aan de kant en bak de vleesreepjes met peper naar smaak al om scheppend bruin. Schenk de bouillon erbij en voeg de provenciaalse kruiden en de bosui toe. Schep alles goed door elkaar. Verdeel de tutti frutti over de borden en schep het lamsmengsel erop. Lekker met aardappelpuree of aardappelkroketjes.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g lamsvleesreepjes, 200 g tutti frutti, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 1 gele paprika, 2 bosuitjes, 1 eetl. bruine bastardsuiker, aardappelmeel, 2 eetl. olie, 1 dl. kruidenbouillon (van een tablet), 1 eetl. provenciaalse kruiden, peper uit de molen