Cajun rundvleesstoofschotel

home > winterkost > Cajun rundvleesstoofschotel

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en houd deze warm tot gebruik. Doe het vlees in een kom en kruid het met paprikapoeder, chilipoeder, tijm, knoflookpoeder, oregano, peper en zout. Besprenkel het vlees vervolgens met 2 eetl. zonnebloemolie en meng alles goed door elkaar. Bestrooi het vlees daarna aan alle kanten met bloem. Schroei het vlees daarna kort aan alle kanten dicht in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Neem het vervolgens uit de pan en houd het apart tot gebruik. Voeg aan de braadjus de overige zonnebloemolie toe en bak hierin alle groenten, behalve de tomaatblokjes, beetgaar. Voeg daarna de vleesblokjes en de warme rijst toe en meng het geheel goed door elkaar, voeg ¼ l bouillon of water toe en laat het goed doorwarmen. Voeg vervolgens de tomaatblokjes toe. Controleer op smaak en kruid indien nodig met peper en zout. Schep de rundvleesschotel in een ruime schaal en serveer zo heet mogelijk.

Tip: Garneer het gerecht met komkommersalade of een frisse gemengde salade en sinasappelpartjes.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g biefstuk in dobbelstenen gesneden, 1 theel. paprikapoeder, 1 mespuntje chilipoeder, 1 mespuntje tijm, 1 theel. knoflookpoeder, ½ theel. gedroogde oregano, zout, versgemalen peper, 2 eetl. bloem, 5 eetl. zonnebloemolie, 5 sjalotten grof gesneden, 1/3 rode-1/3 gele- 1/3 groene paprika in blokjes gesneden, 1 stengel bleekselderij, 250 g champignons in vieren gesneden, 2 grote tomaten zonder zaadjes in blokjes geneden, 400 g rijst, ¼ l water of bouillon