Cantharellenstoofpot
home > winterkost > Cantharellenstoofpot
De spek in blokjes snijden, en uitbakken. De uien pellen, in ringen snijden, in het spekvet lichtgeel fruiten. De worteltjes schoonmaken, schrappen, wassen, in plakjes snijden, de cantharellen schoonmaken, wassen, droogdeppen, grote paddenstoelen halveren. Het rundvlees in blokjes snijden, wortel, paddenstoelen en het vlees met het spek-uimengsel in lagen in een ingevette ovenschaal leggen, daarbij iedere laag met zout en peper, en tabasco, op smaak brengen. Het laurrierblaadje erbij doen, en het vleesbouillon, de witte wijn, met de zure room vermengen, en erover gieten. De schaal afdekken, op het rooster in de voorverwarmde oven zetten, oven op 200ºC. Ca. 1 uur en 3 kwartier laten bakken. Lekker met stokbrood.
Ingrediënten voor 4 personen
100 g doorregen spek, 2 uien, 500 g worteltjes, 375 g cantharellen, 600 g rundvlees, 1/8 l witte wijn, 1/8 l zure room, 1/8 l vleesbouillon, zout, peper, 1 laurrierblaadje, tabasco