Chili con Carne á la Ed
home > winterkost > Chili con Carne á la Ed
Fruit de klein gesneden ui in een hapjespan met wat margarine en doe daarna de spekjes in de pan, bak deze lekker bruin, haal dit 5 min. later even uit de pan om later weer bij te voegen. Doe weer wat margarine in de pan, kruid het gehakt met wat zout en peper en laat het gehakt rul worden. Dan de klein gesneden en gewassen prei in de pan, de klein gesneden tomaten en de champignons in plakjes gesneden erbij, en als laatste de klein gesneden paprika. Laat dit even 5 min. pruttellen met de deksel op de pan. Doe de mix met 3 dl. koud water erbij en roer het geheel goed door. Laat dit ook 5 min. pruttellen. Maak het blik bruine bonen open en laat het sap weg lopen voeg de bruine bonen toe. Laat dit 2 min. pruttellen, doe dan de uit gehaalde ui met spek erbij en na 2 min. door roeren kan de chili con carne op tafel.
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik bruine bonen, 1 pakje mix voor chili con carne, 300 gram gehakt, 1 ui, 1 bakje mager spek (reepjes), 1 prei, 2 tomaten, zout, peper, 1 rode paprika, margarine, 2 grote champignons