Gebakken rijst met kip
home > winterkost > Gebakken rijst met kip
Rijst en water in een pan doen. Snel aan de kook brengen en dan met het deksel op de pan zachtjes laten koken tot de rijst gaar is en al het water opgenomen is (ca. 16 min.). Olie verhitten. Kipblokjes roerbakken tot ze wit worden. Uit de pan scheppen. Ui in de pan fruiten, knoflook en taugé toevoegen en kort roerbakken. Rijst, kip en vissaus toevoegen en op hoog vuur enkele min. roerbakken. Met sojasaus op smaak brengen. Alles in een serveerschaal scheppen en met reepjes lente-ui en chilipeper garneren.
Let op: de chilipeper in de lengte opensnijden, van zaadjes ontdoen en diagonaal in zeer fijne reepjes snijden. De stukjes in ijswater laten afkoelen zodat ze knapperig worden en mooi gaan krullen.
Ingrediënten voor 4 personen
2½ kop pandanrijst (of een andere langkorrelige rijst), 9 dl water, 4 eetl. plantaardige olie, 200 g kipfilet in blokjes, 1 middelgrote ui in halve ringen, 1 teentje knoflook gehakt, 150 g taugé, 2½ eetl. vissaus, heldere sojasaus, lente-uitjes in reepjes, 1 rode chilipeper zonder zaad in reepjes