Gestoofd varkensvlees met rijst en sperziebonen

home > winterkost > Gestoofd varkensvlees met rijst en sperziebonen

Maak de groenten schoon; snijd de sperziebonen in stukjes van ca. 3 cm, de paprika’s in stukjes en de aubergine in blokjes; snipper de uien en de knoflookteentjes. Snijd het vlees in dobbelstenen. Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes krokant uit. Voeg het vlees toe en bak de blokjes rondom bruin. Voeg naar smaak zout en peper toe en schep het vlees en het spek met een schuimspaan uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de stukjes paprika en aubergine en de ui- en knoflooksnippers ca. 3 min. Voeg de sperziebonen, het vlees en het spek, de cayennepeper, de paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en de rijst toe en roer alles door elkaar. Voeg de gepelde tomaten met het sap toe en roer de tomaten stuk. Schenk er ca. 7 dl heet water bij, zodat alles nèt onderstaat. Breng de vloeistof aan de kook, leg het deksel op de pan en stoof het gerecht op een laag vuur zachtjes gaar in ca. 40 min. Roer de gesnipperde peterselie erdoor en geef de geraspte kaas er apart bij.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g sperziebonen, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 aubergine, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 400 g hamlappen, 50 g boter, 100 g ontbijtspek in blokjes, zout, peper, mespunt cayennepeper, 2 theel. paprikapoeder, 2 theel. Italiaanse kruiden, 300 g rijst, 1 blik (ca. 400 g) gepelde tomaten, 2 eetl. gesnipperde peterselie, 100 g geraspte oude Goudse kaas