Paprikazuurkool met rookworst
home > winterkost > Paprikazuurkool met rookworst
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en laat de ui, de paprikablokjes en het spek op middelhoog vuur regelmatig omscheppend bakken tot de ui begint te kleuren. Laat de knoflook en het paprikapoeder kort meebakken. Blus af met de wijn of het water en breng op smaak met wat zout en peper. Schep de losgemaakte zuurkool door het mengsel, breng aan de kook, draai het vuur laag, leg de worst op de zuurkool en laat met het deksel op de pan 30 min. stoven. (of neem een voorgegaarde rookworst en laat die 5 min. mee verwarmen: steeds uit de eventueel vacuüm verpakking). Schep de zuurkool in die tijd af en toe om. Meng de crème fraîche door de zuurkool en laat nog kort doorwarmen. Snijd de worst schuin in dikke plakken en leg ze op de zuurkool. Geef aardappelpuree of gekookte aardappelen erbij.
Ingrediënten voor 4 personen
1 rookworst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 20 g braadboter, 100 g reepjes rookspek, 2 theel. paprikapoeder, 1 glaasje droge witte wijn of water, 2-3 eetl. crème fraîche, zout en versgemalen peper, 300 g zuurkool