Russische runderpot

home > winterkost > Russische runderpot

Snijd het vlees in dobbelstenen. Pel en snipper de uien. Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg het vlees toe en bak het rondom lichtbruin met peper en zout. Schil intussen de knolselderij, snijd deze in reepjes en de prei in ringetjes. Giet bouillon en bier bij het vlees en voeg knolselderij, prei en kervel toe. Laat het gerecht 2,5-3 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Schil de bietjes, rasp ze grof of snijd ze in kleine blokjes. Voeg de bietjes de laatste 10 min. aan de stoofschotel toe. Serveer het gerecht bestrooid met gehakte peterselie. Serveersuggestie: Lekker met rijst of gekookte aardappels.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg runderlappen, 2 uien, 100 g boter, peper, zout, 300 g knolselderij, 300 g prei, 200 ml vleesbouillon (van tablet of uit pot), 1 flesje Schuttersbier, 1 eetl. gehakte kervel of ½ theel. gehakte dille (vers of diepvries), 4 gekookte rode bieten, 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)