Californische rijstschotel

home > alles-in-een-pan > Californische rijstschotel

Kook de rijst in water met zout en de saffraan of geelwortel gaar en droog volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen het vlees in reepjes van ca. 1 cm. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukjes van ca. 1 cm. Maak de verse peultjes schoon of laat de diepvriespeultjes ontdooien. Verhit boter en olie in een wok of braadpan en bak de stukjes vlees rondom licht-bruin. Roer de bleekselderij door het vlees en roerbak alles ca. 5 min.; voeg de peultjes en de rozijnen toe en roerbak nog ca. 5 min. tot de groenten en het vlees gaar zijn. Giet intussen de mango af en vang het sap op. Schep de gekookte rijst en een scheutje mangosap door het groente-vleesmengsel en laat alles door en door heet worden; roer regelmatig. Voeg naar smaak zout, peper en kaneel toe. Leg een krans van mangoschijfjes op de rijst en strooi de cashewnoten of zonnebloem-pitten erover.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g rijst, zout, peper, ½ theel. saffraanpoeder of geel-wortel (koenjit), 400 g kalkoen- of varkensschnitzel, 4 stengels bleekselderij, 150 g verse of diepvriespeultjes, 25 g boter, 3 eetl. olie, 50 g gele rozijnen, 1 blik (ca. 400 g) mangoschijfjes, ca. 1 mespunt kaneel, 50 g cashewnoten of 25 g zonnebloem-pitten