Rode bonenpot met shoarmavlees

home > alles-in-een-pan > Rode bonenpot met shoarmavlees

Spoel de bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken. Verhit de boter in een braadpan en roerbak het vlees rondom bruin. Bak de soepgroenten en de geraspte wortel al omscheppend even mee en roer vervolgens het tomatensap erdoor. Stoof het vlees en de groenten met een deksel op de pan zachtjes gaar in ca. 10 min. Verhit intussen de grill voor op hoogste stand. Snijd de sneetjes brood diagonaal door, bestrooi ze dik met de geraspte kaas en leg ze op de bakplaat. Roer de uitgelekte bonen door het vlees-groentenmengsel en laat ze door en door warm worden in ca. 5 min. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Schuif intussen het brood met de kaas ca. 7 cm onder de hete grill en laat de kaas smelten en lichtbruin worden in ca. 3 min. Geef de kaassneetjes bij het bonenpotje.





Ingrediënten voor 4 personen

1 blik (ca. 400 g) rode bonen (kidney beans), 30 g boter, 250 g shoarmavlees, 300 g (boeren)soepgroenten, 100 g wortel grofgeraspt, 1 dl tomatensap, 2 sneetjes brood, 50 g geraspte oude Goudse kaas, zout, peper