Romige pasta met prei en courgette
home > alles-in-een-pan > Romige pasta met prei en courgette
Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met zout. Maak intussen de courgette schoon en snijd hem in blokjes. Smelt de boter in een braadpan, roer de courgette en de prei erdoor en laat ze afgedekt zachtjes beetgaar worden in ca. 5 min.; roer af en toe. Laat de macaroni uitlekken in een vergiet en roer hem samen met de soep door de groenten; laat alles al roerende door en door warm worden en voeg naar smaak zout en peper toe. Geef de geraspte kaas apart.
Variatie: Bak 200 g macaronivlees mee met de groenten; geef er dan 100 g geraspte kaas bij. Voeg tegelijk met de soep en de macaroni 2 hardgekookte en in stukjes gesneden eieren toe. In dat geval is 150 g kaas voldoende.
*500 g gesneden prei is ca. 625 g ‘vuile’prei.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g tricolore fussilli (spiraal macaroni), zout, peper, 1 courgette, 25 g boter, 500 g gesneden prei*, 1 blik (ca. 400 g) geconcentreerde champignonsoep, 300 g geraspte (jong) belegen kaas