Asperges met een Italiaans tintje

home > asperges > Asperges met een Italiaans tintje

Maak een mayonaise van de eidooier en de olie (zorg dat beide ingrediënten op
dezelfde temperatuur zijn).
Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eidooier en voeg de
mosterd, het citroensap, de knoflook en peper en zout toe.
Pureer de sardines in een keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de
saus zacht met de room.
Leg om en om 3 groene en 3 witte asperges op de borden en drapeer de saus erop.
Prak het hardgekookte ei fijn.
Garneer het gerecht met de tomaatblokjes, de bieslook, de peterselie, de
kappertjes en het ei.
De mayonaise kan ruim een dag van tevoren bereid worden, maar de
sardientjes moeten zo kort mogelijk van tevoren toegevoegd worden.





Ingrediënten voor 4 personen

18 gekookte groene asperges
18 gekookte witte asperges
1 eidooier
1½ dl maïskiemolie
1 theelepel mosterd
2½ eetlepel citroensap
1 geperst teentje knoflook
peper, zout
1 dl koksroom
2 sardines uit blik zonder vel of graten
2 eetlepels tomaatblokjes
2 eetlepels versgehakte bieslook
2 eetlepels versgehakte peterselie
2 eetlepels kappertjes
1 hardgekookt ei