Asperges met ei en kruidenolie

home > asperges > Asperges met ei en kruidenolie

Maak de asperges schoon en kook ze in water met zout in ca. 20 minuten beetgaar. Pel en snipper de knoflook. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard, laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze en hak ze fijn.
Klop een dressing van de olie, mosterd, azijn, de knoflook, de peterselie en het bieslook en voeg peper en zout toe naar smaak.
Verdeel de asperges over een schaal en verdeel het gehakte ei erover. Schenk de dressing erover en strooi de Parmezaanse kaas over het gerecht.
Serveertip:
Lekker met gekookte krielaardappeltjes.





Ingrediënten voor 4 personen

1½ kg witte asperges
zout
1 teen knoflook
4 eieren
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel witte wijnazijn
2 eetlepels grofgeknipte peterselie
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
50 gram Parmezaanse kaas
300 gram beenham
peper