Asperges met kervel en ham

home > asperges > Asperges met kervel en ham

Leg 60 gram boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten
komen.
Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
Was de kervel, dep hem droog met een schone theedoek of wat keukenpapier
en hak hem fijn. Pers de citroen uit en zeef het sap. Roer de boter
smeuïg en roer er de kervel door. Voeg er naar smaak zout en een paar
druppels citroensap aan toe. Bestrijk de sneetjes casinobrood met boter
en rooster ze licht in een koekenpan. Bestrijk een kant met de
kervelboter. Verwarm de oven voor op 220ºC.
Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken en
leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier. Snij de
aspergepunten in de lengte door en leg de halve aspergepunten op de
kervelboter. Leg er een plakje gerookte ham op en verdeel de blokjes
Goudse belegen over de ham.
Schud de toast in de oven en bak ze een minuut of twaalf.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g witte aspergepunten
100 g groene aspergepunten
2 theel. zout
4 sneetjes casinobrood
4 plakjes gerookte ham
1 theel. kervel
½ citroen
80 g Goudse belegen in blokjes
60 g boter
zout
boter