Asperges met mierikswortelroom
home > asperges > Asperges met mierikswortelroom
Maak de mierikswortelroom door de zure room (of evt Crème fraîche ) te vermengen met naar smaak enkele theelepels mierikswortel. Pas op kan scherp worden dus goed proeven wat je lekker vind. Dek af met folie en tot gebruik in de koelkast zetten.
Eerst aardappels schillen en koken want dat duurt het langste ik gebruik bij voorkeur primeur of verse krieltjes in ieder geval een vastkokende aardappel.
Asperges schillen (ik doe dat met een dunschiller en leg de asperges op een snijplank) onderste stukje eraf en aan de kook brengen in water met wat bouillonblokjes (ik heb een vegetarier in huis en gebruik dus groente of kruidenbouillon) en een flinke klont boter (echte boter).
Laat de asperges koken ja en dan wordt het lastig afhankelijk van de dikte dus ik kan geen tijd geven ze moeten bijna al dente zijn (prikken dus) zet je het vuur uit en laat je de asperges nagaren. Meestal duurt dat in totaal zo`n 20min dus eerst aardappelen opzetten en dan pas het witte goud. Denk overigens dat het met groene asperges ook erg lekker is.
Voor de liefhebbers nog zalm erbij serveren gerookt of gebakken.
Serveertip:
Lekker met een glaasje witte wijn riesling of iets dergelijks.
Ingrediënten voor 4 personen
asperges 1 kg
zure room
potje mierikswortel (kuhne)
zalm
aardappelen
bouillonblokjes
echte boter dus roomboter ongezouten