Asperges met romige dressing en krokante spekreepjes

home > asperges > Asperges met romige dressing en krokante spekreepjes

Schil de asperges met een dunschiller van de punt naar het uiteinde.
Breek de uiteinden af en kook ze in kokend lichtgezouten water in
ongeveer 10 tot 13 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
Kook ondertussen 2 eieren hard en plet ze fijn.
Snij het zwoerd van het spek, snijd het in reepjes en bak ze krokant in een noot
boter. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op
keukenpapier.
Snijd het brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in het spekvet.
Bereid de dressing:
Maal de ui, het ei en de mosterd fijn in de keukenrobot of met de
bolmixer. Voeg geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe. Breng op
smaak met peper en zout.
Schik de asperges op 4 borden. Lepel de saus over de uiteinden en strooi
er het geplette ei, het spek, de broodkorstjes en de pijpajuin over.
Serveer de rest van de dressing apart.
Schenk hierbij een Elzasser wijn.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg asperges
2 eieren
4 sneden gerookt spek van 3 mm
2 sneden brood
boter
2 eetl. fijngesneden pijpajuin
Voor de dressing:
½ ui
1 ei
1 eetl. mosterd
2 dl maïsolie
½ dl azijn
peper en zout