Aspergeschotel met blauwe kaas en spekjes
home > asperges > Aspergeschotel met blauwe kaas en spekjes
Laat de asperges heel goed uitlekken of maak verse asperges schoon en kook ze beetgaar.
Kook de aardappelen, snij ze in plakjes of gebruik kant-en-klare aardappelschijfjes (minder lekker!)
Kook de slagroom wat in tot deze dikker wordt en los de blauwe kaas hierop op.
Bak de spekreepjes knapperig in een droge koekenpan.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Verdeel de asperges in 4-en. Rol de asperges in de ham en leg deze onder in de ovenschaal.
Verdeel de aardappelplakjes hierover.
Strooi de gebakken spekreepjes over de aardappelplakjes.
Giet de slagroom met gesmolten blauwe kaas over de schotel.
Zet de schaal plm. 20 – 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de aardappelplakjes goudbruin kleuren.
Ingrediënten voor 4 personen
1 grote pot dikke asperges of 500 gram witte asperges
4 flinke plakken lekkere gekookte ham
500 gram aardappelen of voorgekookte aardappelplakjes
50 gram magere gerookte spekreepjes
peper, zout
50 gram roquefort of andere blauwe kaas
100 ml slagroom